Mini Movie Con

Staň sa súčasťou MiniMovieCon 2024

Náš festival sa nesie v rodinnej a kamátskej atmosfére, kde sú všetci vítaní. Pridaj sa k nám ako dobrovoľník. Máš skvelý kostým? Zapoj sa do našej sútaže, alebo sa prihlás ako predajca na našom unikátnom trhovisku. Stačí keď vyplníš dotazník a člen nášho tímu sa ti ozve. 

Tešíme sa na teba!

Prihlasovanie do cosplay sútaže je uzavreté.

Pravidlá pre cosplay súťaž

Pravidlá pre cosplay súťaž môžu sa líšiť v závislosti od konkrétnej súťaže a organizátora. Tu je zoznam pravidiel a smerníc pre súťažiacích na MiniMovieCon 2024: 

Prosím pozorne si preštudujte pravidlá:

  1. Prihlásenie: Každý súťažiaci musí vopred vyplniť prihlášku na súťaž a odovzdať ju organizátorom do stanoveného termíneu. Uzávierka je 07.07.2024. Prihláška musí obsahovať informácie o kostýme, postave a ďalších podrobnostiach. Zvlášť sú pre nás zasadné technické požiadavky, ako sa vraví- “čo nie je na papieri akoby nebolo”.
  2. Kategórie: Súťažiaci by sa mali prihlásiť do správnej kategórie:
  • Cosplay jednotlivec – 1 osoba, čas na predvedenie kostýmu je 90 sekúnd 
  • Cosplay skupina – 2 a viac osôb , čas na javisku je stanovený maximalne do 3 minút

3. Povolené kostýmy: Súťažiaci by mali nosiť vlastnoručne vyrobené kostýmy, ktoré sú aspoň čiastočne vytvorené ručne. Komerciálne alebo kúpené kostýmy sú nevhodné. 

4. Autenticita postavy: Súťažiaci by sa mali snažiť čo najvernejšie napodobniť svoju postavu. Je dôležité venovať pozornosť detailom, farbám, účesom a charakteristickým znakom postavy.

5. Rekvizity: Súťažiaci môžu používať rekvizity, ale musia dodržiavať bezpečnostné smernice a zabezpečiť, aby nimi neohrozili ostatných súťažiacich alebo divákov.

6. Pohyblivosť: Súťažiaci by mali byť schopní pohybu v kostýme a vykonávať zvolenú postavu. 

7. Predstavenie na pódiu: Súťažiaci musia predviesť svoj kostým a postavu na pódiu. Časový limit je stanovený (viď bod 2).

8. Hodnotenie: Kostýmy sa hodnotia na základe rôznych kritérií, ako sú autenticita, detaily, ťažkosť výroby, prezentácia a celkový dojem. Výnimkou je cena divákov, ktorá je založená na subjektívnom vnímaní cosplayera. 

9. Pravidlá dodržiavania súťaže: Súťažiaci by mali dodržiavať všetky pravidlá stanovené organizátorom súťaže. Ak súťažiaci porušia pravidlá, môže to viesť k diskvalifikácii.

10. Zákaz nevhodného obsahu: Kostýmy, rekvizity a správanie súťažiacich by nemali obsahovať nevhodný obsah, ako napríklad nahotu, extrémne násilie, rasistické symboly alebo vulgárne gestá. Všeobecné pravidlá slušného správania by sa mali dodržiavať.

Akékoľvek otázky Vám radi zodpovieme, neváhajte nás kontaktovať. 

Pravidlá pre cosplayera na pódiu

Pravidlá pre cosplayera na pódiu počas súťaže MINIMOVIECON 2024 tu je niekoľko bežných smerníc:

  1. Oblečenie a vzhľad: Uistite sa, že ste správne oblečení a upravení podľa svojho kostýmu a postavy. Dodržujte pravidlá týkajúce sa vhodnosti obsahu a slušného správania.
  2. Sledovanie pokynov organizátorov: Dôkladne počúvajte pokyny organizátorov súťaže a riadte sa nimi. Títo pokyny vám poskytnú informácie o vašom vstupe na pódium, čase, ktorý máte na predstavenie a iných dôležitých aspektoch.
  3. Pohyb na pódiu: Predstavte svoj kostým a postavu tak, aby ste ich čo najlepšie prezentovali. Uistite sa, že viete, ako sa pohybovať v rámci predpísaného priestoru na pódiu. Buďte opatrní, aby ste neohrozili seba ani ostatných súťažiacich.
  4. Vyjadrenie postavy: Snažte sa napodobňovať gestá, chôdzu a správanie postavy, ktorú ste si zvolili. Venujte pozornosť detailom a prezentujte svoju postavu s nadšením.
  5. Rekvizity: Ak používate rekvizity, uistite sa, že sú bezpečne a dobre zabezpečené. Predstavenie s rekvizitami môže byť účinnejšie, ale dajte si pozor, aby ste ich nezabudli na pódiu.
  6. Časový limit: Dodržujte časový limit pridelený na vaše predstavenie na pódiu. Buďte pripravení a precízni, aby ste využili daný čas čo najlepšie.
  7. Interakcia s divákmi: Ak je to povolené, môžete interagovať s divákmi počas vášho predstavenia. Buďte ohľaduplní a rešpektujte ich osobný priestor.
  8. Bezpečnosť: Dajte si pozor na bezpečnosť svoju i ostatných. Nepoužívajte ostré predmety, ktoré by mohli spôsobiť zranenie, a dodržiavajte bezpečnostné smernice týkajúce sa používania pyrotechniky alebo fajčenia na pódiu.
  9. Slušné správanie: Dodržiavajte pravidlá slušného správania počas celého procesu súťaže. Rešpektujte ostatných súťažiacich, organizátorov a divákov.
 
 
V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte:
Návrat hore